Afla de ce ai nevoie de o masina de spalat vase profesionala pentru restaurantul sau barul tau
Daca deja esti sau iti propui sa fii propietar de restaurant cu siguranta ti-ai format o idee despre echipamentele necesare pentru procesul de gatit. Un aspect mai putin luat in considerare este insa ce se intampla cu oalele, tigaile, ustensilele tacamurile si vesela murdara. In orice bucatarie profesionala de restaurant, catering, cafenea, bistro, self-service (impinge tava), chiar si in baruri, conform legislatiei in vigoare, trebuie sa existe un loc dedicat spalarii vaselor, loc la care ne referim ca zona de spalatorie. In functie de numarul de persoane si meniu, zona de spalatorie se dimensioneaza astfel incat sa poata deservi corect scopului de spalare si igienizare a oalelor, cratitelor, tigailor, paharelor, veselei si tacamurilor, a cuvelor GN si a navetelor.
Pentru a respecta fluxul salubru / insalubru, zona de intrare a vaselor murdare si cea de iesire nu trebuie sa se intersecteze, in zona de spalare a vaselor este obligatoriu sa existe un spalator de vase cu picurator unde sa se spele doar vesela. Spalatul la mana al vaselor este o practica curenta insa nu e cea mai economica sau eficienta. Spalarea manuala se realizeaza in general cu apa la temperaturi scazute care nu asigura igiena perfecta, nici omorarea virusilor sau a bacteriilor. Pentru a compensa se folosesc detergenti si degresanti chimici, care sunt de cele mai multe ori daunatori lucratorilor si mediului dar si bugetului. Timpul dedicat procesului si cantitatile de apa si detergent folosite in timpul spalarii sunt mult mai mari in comparatie cu ce ar folosi o masina de spalat vase pentru acelasi process cu rezultate net superioare. Concret, masina de spalat vase profesionala foloseste 1/3 din detergent si de 6 ori mai putina apa pentru a spala aceeasi cantitate de vase. Cum timp nu va putem da, ne-am gandit sa va recomandam echipamente care sa ajute sa economisiti timp , bani la facturile de utilitati si consumabile si sa va garanteze rezultate ireprosabile.
Vase spalate si uscate mult mai igienic
Spalarea si clatirea vaselor si a paharelor cu ajutorul unei masini de degresat si spalat vase profesionala pentru domeniul Horeca se realizeaza cu apa incalzita pana la temperaturi ridicate de pana la 80-90 de grade Celsius si permite folosirea unor tipuri de detergenti puternici . O temperatura ridicata asigura curatarea completa a grasimilor atat de neplacute si greu de indepartat si eliminarea bacteriilor care pot pune in pericol sanatatea angajatilor si a clientilor. Este bine cunoscut faptul ca buretele de vase este locul unde se dezvolta cele mai multe bacterii, acestea putand duce in multe cazuri la probleme de sanatate. Uscarea vaselor spalate este realizata in multe cazuri neigienic, prin stergerea cu ajutorul prosoapelor care daca nu sunt uscate in conditii optime dezvolta diferite tipuri de mucegai, sau prin lasarea la scurs in locuri din bucatarie unde circula diferiti agenti patogeni si care pot contamina vasele recent spalate. Masina de spalat vase te scapa de aceasta grija care mai intervine dupa spalarea acestora ele fiind uscate si putand fi lasate in masina de spalat pana la folosirea acestora.
“Economie” este cuvantul care le caracterizeaza
Economia consumului de apa va fi prima care iti va pune stop la robinetul risipei de resurse si este dovedit faptul ca majoritatea masinilor de spalat vase profesionale utilizate in domeniul alimentatiei publice si Horeca consuma de pana la 5-6 ori mai putina apa pentru spalarea si clatirea aceluiasi volum de vase fata de spalatul manual. Nici economia facuta cu consumul de detergent nu este de neglijat. Tinand cont ca fata de spalarea manuala unde se pierde aproape 70% din detergentul folosit pe conducta fara ca acesta sa isi indeplineasca rolul pentru care a fost conceput, masina de spalat vase foloseste detergentul care ii este pus la dispozitie la maximum. Resursa umana este o alta economie facuta avand in vedere ca cele mai multe dintre masinile de spalat necesita foarte putina interventie umana in procesele de clatire, spalare si uscare. Majoritatea au meniuri foarte usor de inteles si de folosit de catre persoana sau angajatul care il opereaza.
Timpul este poate printre cele mai importante notiuni in bucatarie, in pregatirea si servirea preparatelor dumneavoastra pentru a avea clienti multumiti, iar aceste masini de spalat vase eficientizeaza la maximum procesul de spalare, reusind in programe si cicluri foarte scurte sa ofere igienizarea si stralucirea veselei.
Cum aleg masina de spalat vase potrivita ?
Fie ca ai un bar sau o cafenea si in majoritatea dintre cazuri spalarea paharelor, a cestilor sau a farfurioarelor nu necesita o masina de spalat vase cu programe de degresare sau spalare foarte intensa, fie ca ai un restaurant si esti foarte multumit de persoana de la “vase” , Specialistii Topk Utilaje Alimentare te indruma si te sustin in alegerea masinii de igienizare a vaselor necesara nevoilor si cerintelor dumneavoastra:
1. Masina de spalat vase si pahare compacta
Masinile de spalat vase/pahare compacte cu deschidere frontala sunt ideale in cafenele si baruri. Restaurante mici unde spatiul este foarte compartimentat, majoritatea modelelor putand fi incorporate sub tejghea datorita incarcarii frontale Acestea au cicluri de spalare de la 3 pana la 5 min. iar temperatura de spalare intre 50-70 grade Celsius. Printre functiile la care se raporteaza aceste masini de spalat compacte, fiind cele de indepartare a rujului dupa pahare, a pulpei uscate de fructe si clatirea ireprosabila.
Aceste masini de spalat compacte pot fi folosite si in alte imprejurari cu acelasi success ca in cafenele si restaurante, reusind sa isi gaseasca locul in orice bucatarie care dispune de un spatiu mai restrans.
2. Masina de spalat vase cu capota
Specialistii Topk Utilaje Alimentare recomanda masina de spalat vase cu capota pentru folosirea acesteia in restaurante si fast-fooduri unde nevoia de vase curate este intre 600 si 1200 de farfurii pe ora. Aceste masini de spalat sunt mai usor de folosit, incarcarea se face la nivelul mainilor nemaifiind nevoie ca cel care opereaza masina sa se aplece. Datorita functiei de oprire si incarcare in timpul spalarii, putand fi adaugate vase clatite dupa ce programul de spalare a fost pornit, crescand numarul si viteza de spalare a acesteia. Desi aceste masini de spalat sunt dedicate spatiilor cu un flux mai sustinut al igienizarii vaselor, ciclurile foarte scurte de pana la 3 minute le recomanda folosirea acestora in fast-fooduri si restaurante aglomerate. In aceste masini de spalat se pot introduce vase de diferite materiale si forme reusind sa va economiseasca timpul de triere al vaselor pe categorii. Acestea folosesc programe inteligente de economisire a apei, a energiei electrice si a detergentilor. Apa care se foloseste la clatire se incalzeste de exemplu prin conducte care “recupereaza” din caldura degajata a motorului, economisind pana la 35% din consumul energiei.
3. Masina de spalat vase cu banda tip tunel
Pentru un volum crescut situat intre 1500 si 2300 de farfurii pe ora, Specialistii Topk Utilaje Alimentare va recomanda masina de spalat vase tip tunel. Aceasta reprezinta eficientizarea la maximum fiind folosita in locuri foarte aglomerate: cantine, restaurante self-service (impinge –tava), catering sau evenimente. Timpul si organizarea sunt punctele forte cand folosesti masina de spalat vase tip tunel, aceasta permitand aranjarea vaselor de diferite dimensiuni si forme. Vasele aflate in navete trec prin diferite faze de preclatire, spalare, clatire si uscare, aceste operatiuni realizandu-se concomitent pe tot traseul tunelului economisind foarte mult din timpul dedicat spalarii acestora. Masina de spalat vase cu banda tip tunel este cu siguranta cea mai productiva dintre masinile prezentate reusind sa igienizeze un volum foarte mare de vase.
Daca sunteti hotarat deja ce masina de spalat vase se potriveste afacerii pe care o aveti, probabil va intrebati “unde pot gasi cel mai bun raport calitate-pret pentru masina de spalat vase pe care o doresc?”. La Topk Utilaje Alimentare specialistii nostrii va asteapta in showromul din Bd. Biruintei, nr. 49 pentru a va indruma in a lua decizia corecta.
Daca doriti sa vizualizati oferta completa de masini de spalat vase comercializate de Topk Utilaje Alimentare, accesati butonul “Vezi produsele” de mai jos.