Atunci cand se pun bazele unei cafenele sau afaceri in general, suntem pusi in situatia de a lua o multime de decizii. Pe langa locatie, denumire, alegerea celor mai priceputi barista si asa mai departe, intervine una dintre cele mai importante decizii, despre „core-ul” cafenelei si anume, alegerea unui espressor profesional potrivit. Nu are importanta daca alegeti ca locatia sa fie in sistem de servire coffee to-go sau daca se ofera posibilitatea de consumare a cafelei in local, aparatura pe care o detineti si utilizati poate defini succesul afacerii dvs.

Daca inca adunati experienta in acest domeniu, cel mai probabil veti avea nevoie de putina indrumare in alegerea celui mai potrivit espressor. Avand in vedere multitudinea de optiuni din care se poate alege, acest proces poate deveni coplesitor, insa nu trebuie sa va dati batuti, ne puteti contacta oricand pentru a discuta cu unul dintre colegii nostri despre cea mai buna solutie pentru business-ul dvs., dar puteti gasi o serie de informatii utile si in acest articol ce este pregatit ca un mic ghid pentru a intelege cum puteti lua cea mai buna decizie pentru cafeneaua dvs.

Espressor automat sau semiautomat

Atunci cand discutam strict de o cafenea, este clar ca majoritatea clientilor vor pasi in locatie cu gandul de a isi achizitiona o bautura de calitate, pe care cel mai probabil nu o pot replica acasa, iar pentru a le satisface aceasta dorinta intocmai, aveti nevoie de un espressor cat mai bun.

Espressoarele automate sunt folosite de regula in restaurante, iar cele semiautomate sunt preferate in cadrul cafenelelor.

Espressorul automat este ales mai des pentru restaurante decat cafenele deoarece acesta nu ofera in totalitate si in detaliu control asupra modului in care este preparata cafeaua.

Un espressor semiautomat ofera posibilitatea de a controla mult mai bine comenzile si de a extrage cafeaua dupa standardele dorite si setate de barista in functie de bauturile pe care le pregatiti. Dupa ce cafeaua este proaspat macinata, aceasta se aseaza intr-un portafiltru, iar mai apoi se pot face setarile corespunzatoare pentru temperatura, presiune si dozarea cafelei. Pentru echiparea unei cafenele este recomandat sa va orientati dupa un astfel de model, care se incadreaza in gama de espressoare profesionale.

Capacitatea espressorului

Capacitatea espressorului o decideti in functie de marimea business-ului, dar si de planurile de dezvoltare pe care le aveti pentru viitor in ceea ce priveste cafeneaua dvs., pentru a va asigura ca achizitionati produsul potrivit pentru o perioada mai lunga de timp, fara a fi nevoie de investitii suplimentare care pot fi prevazute totusi de acum.

Click pe link-urile urmatoare pentru: gama de espressoare cu 1 grup, espressoare cu 2 grupuri, espressoare cu 3 grupuri. Temperatura si dozarea este controlabila individual, pentru fiecare grup in parte.

Productivitate si timp de preparare cafea

In medie, un espresso scurt este gata in 35 sec., o cafea lunga in 60 sec., iar o cafea cu lapte poate fi gata in aproximativ 70 sec. Ceea ce inseamna ca un aparat de cafea profesional poate face fata cu brio chiar si unei zile aglomerate fara prea mare efort si fara a tine clientul sa astepte comanda.

Rasnita

O alta componenta de asemenea foarte importanta in cadrul unei cafenele este rasnita de cafea care poate fi achizitionata ca si produs separat, dar exista de asemenea si espressoare / automate de cafea cu rasnita incorporata. Cu siguranta probabil deja stiti ca o cafea va fi mult mai calitativa si savuroasa daca boabele vor fi macinate pe loc, proaspat. Va sfatuim sa tineti cont de faptul ca rasnita este la fel de importanta ca espressorul, deci veti dori cel mai probabil sa faceti si aici o investitie intr-un produs calitativ care sa se ridice la nivelul espressorului ales.

Tineti cont de capacitatea rasnitei, viteza cu care macina si modul in care o face. Luati in considerare ca in orele de varf, va trebui sa puteti oferi consumatorilor cafeaua intr-un timp cat mai scurt posibil.

Accesorii

Ce ramane de facut este sa faceti o lista cu accesoriile de care aveti nevoie, iar aici trebuie sa includeti un cantar electric pentru dozarea corecta a cafelei si un covoras de tampare din cauciuc, pentru a avea un loc dedicat presarii cafelei in portafiltru. Latiera este si aceasta un alt element important, astfel ca va sugeram sa va aprovizionati cu doua modele, una de 300 ml si una de 600 ml.

Daca doriti sa oferiti un meniu mai diversificat si sa oferiti consumatorilor si optiunea de a comanda un ceai sau o ciocolata calda, atunci veti avea nevoie si de un fierbator sau puteti lua in considerare un aparat multifunctional dozator apa / ceai / cafea / ciocolata.

Alte tipuri de utilaje pe care le poti regasi in cadrul unei cafenele de dimensiuni medii spre mari, cu un meniu variat sunt: Masina de spalat vase, Vitrine de banc, Raft incalzitor cesti, Frigider pentru automat cafea sau Suport cesti.

In mare parte, acestea sunt elementele de baza pe care trebuie sa va bazati din punct de vedere al echipamentelor. Foarte important este sa va axati de la inceput pe calitatea produsului, astfel incat sa aveti cat mai multi clienti satisfacuti. Din punct de vedere al espressorului, va recomandam sa consultati portofoliul nostru de aparate profesionale pe care il gasesti aici -> Espressoare si dozatoare bauturi sau ne poti contacta la telefon 0722 294 088 sau email info@topk.ro, iar unul din colegii nostri va va raspunde la toate intrebarile si va va indruma spre produsul potivit nevoilor dvs.