Marmite profesionale
Marmitele sunt utilizate in bucatariile profesionale mari pentru realizarea unor preparate lichide (supe, creme, ciorbe) in cantitati mari. Alimentarea cu apa se face printr-un robinet montat pe panoul superior iar scoaterea preparatului final (componenta lichida) se poate face printr-un robinet aflat in partea de jos a panoului frontal.
Alimentarea marmitelor:
- Alimentare electrica
- Alimentare pe gaz
- Alimentare pe abur
Aceste echipamente pot fi produse cu incalzire directa sau incalzire indirecta a cuvei de fierbere. La partea exterioara marmita este prevazuta cu un capac ce asigura o etansare aproape perfecta.
Marmitele profesionale comercializate de Topk Utilaje Alimentare
Topk Utilaje Alimentare va pune la dispozitie o gama variata de echipamente de gatit pentru volum usor, ideale pentru hoteluri, restaurante mari sau complexe scolare. Va oferim mai multe tipuri de marmite folosite in restaurantele de top pentru a prepara rapid si corect supe, ciorbe, creme, etc.
Marmitele functioneaza pe un principiu similar cu tigaile basculante, in sensul ca sunt utilaje de gatit multifunctionale. Principala diferenta este ca in loc de cuva plata si mai putin inalta, marmita seamana cu o oala care are un sistem propriu de incalzire.
Gama de marmite oferite de Topk Utilaje Alimentare este prevazuta cu robinet de scurgere. Pozitionat in partea frontala, acesta permite scurgerea sosurilor sau a supelor fara a fi necesara folosirea mecanismului de basculare. Va punem la dispozitie o multitudine de marmite din inox, de diverse dimensiuni, cu doua tipuri de surse de incalzire.
Marmitele cu incalzire directa oferite de Topk Utilaje Alimentare, au un sistem de autostabilizare a flacarii si reglarea temperaturii prin termostat. Este destinata prepararii de alimente lichide care nu necesita amestecare, putand fi folosita pentru: supe, ciorbe, paste, orez, carne, legume fierte, cafea, ceai, pasteurizarea alimentelor, etc.
Marmitele cu incalzire indirecta oferite de Topk Utilaje Alimentare opereaza prin intermediul unui vas cu apa, similara metodei de functionare a unui bain-marie. Sunt destinate atat pentru alimente lichide, cat si pentru alimente vascoase si dense. Acest sistem de incalzire indirecta poate functiona atat cu apa cat si cu abur. Astfel, arderea sosurilor delicate sau a cremelor este eliminata, iar procesul de preparare poate avea loc fara supravegherea permanenta a echipamentului.
Vasul de preparare, in functie de fiecare utilaj in parte, are un diametru de 600 mm si poate avea o inaltime de 415, 540, 700 mm. In aceste conditii se pot gati intre 50 si 500 L de mancare odata.
Topk Utilaje Alimentare va ofera marmite inox care sunt realizate din inox AISI 304, cu bol din inox AISI 316 de cea mai buna calitate cu grosimea de 1,5 mm.