Cu totii ne dorim ca productivitatea sa fie una buna, in orice domeniu si in orice activitate, dar mai ales intr-o bucatarie profesionala de horeca, restaurant traditional, hotel, autoservire, cantina scolara sau in unitatile de fast-food.

Cel mai simplu pentru un randament bun este sa profitam de beneficiile pe care ni le aduce tehnologia si sa ne adaptam acesteia.

Va povestim in acest articol despre masinile de curatat si spalat a celor mai utilizate legume din cadrul bucatariei romanesti, dar si a celei internationale: masina curatat cartofi, masina de curatat ceapa si masina de curatat usturoi.

Acestea va ajuta negresit sa economisiti foarte mult timp si energie in cadrul bucatariei locatiei dvs.

Curatarea cartofilor rapid si usor cu un echipament electric special

Curatarea cartofilor implica mult timp si energie atunci cand o faci manual, mai ales intr-o bucatarie in care preparatele din meniu necesita cantitati mai mari de cartofi ca si materie prima. O solutie rapida pentru aceasta situatie o reprezinta masina profesionala de curatat cartofi, care face treaba in locul dvs. in cel mai scurt timp posibil.

Modul de functionare a unui astfel de echipament profesional HoReCa este relativ simplu, mai exact: atunci cand cartofii sunt asezati in masina rasturnand sacul cu legume prin partea de sus a compartimentului de lucru, ei incep sa se roteasca cu o viteza din ce in ce mai mare, iar rezultatul obtinut este cojirea prin frecare unuia de celalalt. Eficienta masinii este una foarte mare, de pana la 95%, datorita frecarii care se realizeaza in mod continuu si a materialelor din care este realizat aparatul de spalat cartofi.

Ceea ce este un plus de avut in vedere este faptul ca in timp ce se elimina cojile prin sistemul de evacuare al echipamentului, cartofii se si spala cu apa curenta ce intra in utilaj, astfel ca in final acestia sunt perfect curatati si curati. Implicarea umana este una minima si anume doar pentru adaugarea cartofilor in aparatul de curatat, setarea aparatului si apoi scoaterea cartofilor care pot fi folositi direct in mancarurile ce urmeaza a fi gatite. Spalarea si decojirea cartofilor inainte de preparare sunt etape esentiale pentru eliminarea pesticidelor prezente in cartofii obisnuiti.

Este foarte clar faptul ca decojirea cartofilor cu ajutorului utilajului alimentar specializat si spalarea acestora intr-un singur pas este ideal prin productivitatea oferita, lucru vizibil imediat mai ales intr-o bucatarie profesionala ce foloseste o cantitate mare de cartofi zilnic. Unde mai pui faptul ca acest aparat multifunctional este si foarte usor de utilizat si intretinut.

In prezent, masina de curatat cartofi electrica este cel mai potrivit si avansat echipament de curatare si spalare profesionala a acestui tip de leguma. Este si cea mai buna alternativa la cartofii congelati sau a unora gata curatati industrial, dand plus valoare localului si preparatelor dvs. si surprinzand placut clientii care doresc ca banalii cartofi prajiti sau piureul comandat sa fie gatit cu cartofi naturali si proaspeti.

O masina de curatat cartofi este un echipament foarte usor de utilizat, chiar si de angajatii mai noi si este usor de intretinut si curatat, fiind realizata in intregime din otel inoxidabil de inalta calitate.

Recomandarea Topk Utilaje Alimentare: Masina de curatat cartofi 30 kg - motor trifazic

 

Aparat curatare si spalare ceapa fara efort

Curatarea cepei implica mult timp si energie atunci cand o faci manual, mai ales intr-o bucatarie profesionala, cum ar fi cea de restaurant, cantine, hoteluri sau unitati de catering unde se curata cantitati mari de ceapa. O solutie eficienta pentru aceasta situatie este masina automata de curatat ceapa, care este un echipament special conceput pentru a o curata si spala intr-un mod eficient si rapid.

Aparatul pentru curatat ceapa indeparteaza in mod automat cojile exterioare ale cepei de orice dimensiune sub actiunea continua a unui jet de apa fin in timp ce cuva se invarte conform programului de curatare setat. Procesul este practic reprezentat de frecarea legumelor de peretii laterali si discul de jos care au o textura abraziva. Pe toata perioada programului cojile sunt automat trecute spre filtrul de evacuare, astfel incat produsele din cuva raman spalate si curate, putand fi folosite imediat in stare proaspata in industria alimentara pentru fabricarea de conserve sau alte alimente, dar si in retetele restaurantelor sau a firmelor de catering.

Masina automata de curatat ceapa are structura si discul de curatare realizate din otel inox, un material durabil, igienic si usor de curatat.

Cojile de ceapa si reziduurile ramase in urma curatarii sunt depozitate in partea de jos a aparatului, intr-o cuva speciala prevazuta cu sita.

Utilizarea masinii automate de curatat ceapa poate ajuta la economisirea timpului si la reducerea efortului fizic necesar pentru a curata ceapa manual. Aceasta poate fi programata pentru a curata si taia cantitati mari de ceapa intr-un timp foarte scurt, astfel incat bucatarii sa poata folosi timpul economisit pentru alte activitati in bucatarie. In plus, utilizarea aparatului de curatat ceapa ajuta si la reducerea riscului de accidente in bucatarie, datorita faptului ca personalul nu trebuie sa manevreze cutite in timpul procesului de curatare a cepei.

Utilizarea aparatului este extrem de facila si poate fi utilizat cu usurinta chiar si de catre angajatii mai noi din cadrul companiei dvs.

Recomandarea Topk Utilaje Alimentare: Aparat de curatat ceapa, capacitate 10 kg

 

Aparat curatare usturoi in timp record

Am lasat la urma cel mai migalos ingredient prezent in toate bucatariile de restaurante profesionale, unitati de catering si locatii de fast-food...usturoiul. Stim cu totii ca cel mai mult timp intr-o bucatarie ne ocupa curatarea usturoiului, chiar si in bucataria de acasa atunci cand gatim pentru familiile noastre.

Solutia pentru ca aceasta etapa sa devina mai usoara vine din partea tehnologiei din domeniul alimentar si anume aparatul industrial de curatat usturoi care poate fi programat cu usurinta sa curete cantitati mari de usturoi intr-un timp foarte scurt, astfel incat sa economisim timp si efort fizic. Cu timpul economisit, bucatarii se pot ocupa de alte activitati in bucatarie si putem lua in considerare chiar si scaderea riscului de accidentare in bucatarie datorita faptului ca nu mai este necesara manevrarea cutitului pentru a curata si decoji usturoiul.

Masina de curatat usturoiul sau masina de decojit usturoi profesionala are o eficienta mare si are ca si principiu de functionare rotirea usturoiului in cuva speciala si pe toata perioada programului setat usturoiul se decojeste prin frecarea unul de altul si de peretii si discul abraziv. Folosind principiul de peeling, leguma nu este deteriorata, iar rata de exfoliere poate ajunge pana la 98%. Un astfel de peeler usturoi poate curata 5 kg in timp record: 3-7 min.

Masina profesionala de curatat usturoi este realizata din otel inoxidabil, un material igienic, durabil in timp si usor de curatat si intretinut dupa fiecare utilizare.

In concluzie, aparatele de curatat ceapa, cartofi si usturoi sunt echipamente extrem de utile si eficiente in bucatariile profesionale, care pot ajuta la economisirea timpului, la reducerea efortului fizic si la cresterea sigurantei in bucatarie. Implicarea umana este una minima si anume doar pentru adaugarea legumelor in aparatul de curatat, setarea aparatului si apoi scoaterea acestora gata curatate si spalate, ce pot fi folosite direct in mancarurile ce urmeaza fi gatite.

Recomandarea Topk Utilaje Alimentare: Aparat de curatat usturoi, capacitate 5 kg

 

Vizitati magazinul topk pentru alte echipamente si utilaje preparare, utile in cadrul bucatariei dvs.