Alegerea aparatului de facut waffle
Servirea unui desert sau mic dejun gustos alaturi de o cafea sau un suc natural, nu a fost niciodata mai usor de facut cu aparatul de vafe profesional. Produsele sale cunoscute ca si waffle sau gofre, americane, belgiene sau franceze, pot sa iti incante cu diferitele toppinguri adaugate chiar si clientii cei mai pretentiosi.
Desi in mod traditional vafele sunt un desert, iti poti da frau liber imaginatiei atat la compozitia aluatului, cat si la toppingurile care transforma vafele in desert, mic dejun sau fel principal.
Dulci sau sarate acestea pot fi opera imaginatiei nelimitate a bucatarului tau nonconformist care poate prepara din aluatul de gofre de la un desert servit rapid cu ciocolata, scortisoara sau miere pana la gofre cu spanac si diferite tipuri branza.
Aparatul de facut gofre este usor de utilizat, nu consuma mult si va prepara waffele din ingrediente simple si naturale in cel mai scurt timp nefiind nevoie de personal specializat pentru operarea acestuia.
Aceste echipamente sunt usor de intretinut si depozitat. Nu sunt foarte complicate, insa exista cateva aspecte importante de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un aparat de vafe profesional:
Materialul placilor de coacere
Importanta materialului din care sunt facute placile de coacere cat si forma lor influenteaza procesul de coacere, marimea cat si gustul vafelor. Specialistii Topk Utilaje Alimentare va recomanda ca in alegerea dvs. sa aveti in considerare ca placile de coacere sa fie concepute dintr-un material rezistent la coroziune si antiaderent. Pe langa proprietatile mentionate, acesta ar trebui sa fie si non toxic, ar fi de evitat aparatele care au in componenta PTTE (teflon) sau PFOA (acid perfluorooctanoic), iar cele mai indicate materiale sunt fonta sau ceramica. Placile concepute din aceste materiale sunt recomandate pentru ca asigura o coacere uniforma si insumeaza toate proprietatile mentionate fiind in acelasi timp si usor de curatat.
Termostat reglabil
Un aparat de gofre cu termostat reglabil ajuta ca procesul de coacere sa fie aproape perfect atat la interiorul vafei cat si la exterior, evitand riscul sa le ardeti sau ca acestea sa fie prea crocante la exterior. Waffle moi si deschise la culoare sau usor crocante si rumenite, acestea se pot obtine mult mai usor daca aparatul de waffle are in dotare si termostat reglabil.
Forme variate
Pe langa formele traditionale patrate sau dreptungiulare, placile de coacere pot fi din cele mai variate. Daca doresti sa iti impresionezi clientii poti alege sa le servesti o gofra delicioasa in forma de trifoi norocos pentru superstitiosi sau in forma de inima pentru cuplurile frumoase. Unele aparate de vafe sunt dotate cu placi detasabile interschimbabile, in acest fel reusiti sa faceti vafe de diferite forme.
Maner termorezistent
Dupa multe ture de facut waffles, desi placile de coacere sunt bine izolate termic de exteriorul aparatului, este inevitabil ca manerul aparatului sa nu se incalzeasca. De aceea este recomandat ca acesta sa fie acoperit cu un material termorezistent pentru a nu fi nevoie sa apelezi la atat de utilizata manusa de bucatarie.
In concluzie aparatul de facut waffe este o investitie nu foarte costisitoare si foarte utila cu care poti prepara un desert sau mic dejun usor si rapid. Modalitatea de lucru este fiabila nefiind un aparat foarte complicat si poate fi operat de catre personal cu usurinta, iar datorita placilor sale antiaderente curatarea si intretinerea sa sunt usor de realizat. Consumul redus de energie si spatiul restrans care acesta il ocupa, il fac sa fie un echipament nelipsit din orice bucatarie.
Daca sunteti hotarat ce tip de aparat de waffle vi se potriveste afacerii dumneavoastra, va invitam sa vizualizati detaliile fiecarui model comercializat de Topk Utilaje Alimentare, accesand butonul “Vezi produsele” aflat mai jos.