Nu sunt multe lucruri pe care cuptorul de gastronomie mixt electric cu convectie si abur nu le poate face. Este usor sa fii versatil atunci cand ai un aparat care poate coace, gati, fierbe, frige, praji, gati la aburi, confia si gratina. Acest cuptor gastronomic este definita versatilitatii, a puterii si a simplitatii. Este un adevarat suport pentru segmentul de gastronomie usoara si un real ajutor pentru activitatile de pregatire si incalzirea a mancarurilor. Caracteristicile sale tehnice si imbinarea functiilor unui cuptor cu convectie si a unuia cu aburi, il fac sa fie un utilaj alimentar complet, un cuptor fiabil si de lunga durata.
Cuptor usor de utilizat
Convectomatul include 2 ventilatoare cu sens reversibil de rotatie si 3 viteze care asigura o coacere uniforma, chiar si pentru cele mai pretentioase preparate. Cuptorul gastronomic are posibilitatea de a memora pana la 60 de programe cu 5 faze de gatire si fiecare asigura calitatea constanta a preparatelor.
Temperatura reglabila de lucru, cu maximul de 270 grade Celsius.
Toate acestea pot fi operate cu ajutorul panoului de control electromecanic cu afisaj digital usor de utilizat, dar de aici se pot seta si timpul de lucru si timpul de injectie a aburului.
In ciuda dimensiunilor sale compacte, de 94*84*79.9 cm, cuptorul are o capacitate de 6 tavi GN 1/1,cu distanta intre ele de 7.5 cm.
Controlul umiditatii
Controlul constant al umiditatii din interiorul camerei de gatit este un element esential pentru a obtine rezultatul dorit. Sistemul de control al aburului prezent pe acest cuptor, va permite sa monitorizati constant conditiile din interiorul camerei de gatit si sa setati prompt parametrii pentru a mentine intotdeauna hidratarea corecta a preparatului. Sistemul de aspirare a aerului permite o extragere rapida a excesului de umiditate.
Controlul vitezei aerului
Circulatia fluxurilor de aer din interiorul camerei de gatit trebuie gestionata cu precizie, respectand intotdeauna preparatele pretentioase / delicate. Distributia perfecta a aerului in interiorul camerei de gatit si posibilitatea de a ii controla viteza, fac ca procesul de gatire sa fie suficient de bland si in concordanta cu cerintele produselor mai delicate, respectand in acelasi timp pe deplin caracteristicile si calitatea acestora.
Economie de energie
Acest cuptor de gastronomie mixt este sinergia intre economisire si performanta. Prin cercetare si progres, am dezvoltat solutii care garanteaza economii maxime de energie, cum ar fi utilizarea invertorului ventilatorului care limiteaza curentul de putere a motorului, evitand dispersiile de energie si supraincalzirea, sau sistemul automat de curatare care reduce consumul de apa. Acestea sunt o parte din solutiile tehnice care ofera economii considerabile pentru bucatariile profesionale.
Spalare automata – Igienizare maxima cu consum minim de apa
Deoarece curatarea utilajului nu este, de obicei, cea mai usoara activitate, s-a acordat multa atentie designului pentru a face acest lucru cat mai simplu cu putinta. Carcasa din otel inox este usor de curatat datorita suprafetei netede din otel inoxidabil. Acelasi material este folosit si in interior, dand cuptorului de gastro mixt un plus de igiena si usurinta in curatare.
Ceea ce este cel mai grozav este totusi functia optionala de spalare automata a interiorului cuptorului care poate fi un real ajutor in organizarea fluxurilor de lucru. Sistemul de curatare asigura o curatare profunda si completa si include 4 functii: clatire, curatare delicata, curatare normala si curatare intensa.